HÄNDER I ÖREBRO

bild

CARIN tipsar - för dig med upptäckarlust

Ett av mina smultronställen i Örebro är Karlslund där du bl.a. hittar Tekniska kvarnen, ett ställe för den nyfikne och vetgirige! Kilsbergen är också ett underbart ställe, ungefär 2 mil från citykärnan, med fantastisk natur och härliga omgivningar. Här kan du cykla, skida, vandra, helt enkelt bara vara och koppla av. Underbart!

simon1

SIMON tipsar - en riktig höjdare

En känd bild för Örebro är ”Svampen”, det vackra vattentornet i norra delen av staden. Här har du en fantastisk utsikt över Örebro och de vackra Kilsbergen. En riktig höjdare!  Jag vill även slå ett slag för två vackra kyrkor som finns i centrala Örebro. Nicolaikyrkan vid Stortorget och Olaus Petri Kyrka på andra sidan järnvägen. Här är många konserter och evenemang men de är även värda ett besök bara för sin skönhets skull.

personal-kickig

KICKI tipsar - om du gillar hästkrafter

Jag vill gärna tipsa om turridning på islandshästar där jag kan rekommendera Erikslunds Islandshästar som inte ligger så långt från centrum. Skön natur, mysiga hästar o trevlig personal! Även i Karlslund hittar du hästar och en av stadens ridskolor. Här finns möjlighet att se fina hästar i en vacker herrgårdsmiljö! 

ÖREBRO-INFORMATION

Gvik
örebro slott
Parken
konserthuset
Konsthall
museum
TEATERN
BIO ROXY
TEATERN
Naturens hur
svampen
Skatepark